Wat we doen

In de community organiseren we diverse ontmoetingen om samen te leren en tijd te nemen voor reflectie. Hieronder doen we verslag van de samenkomsten tot nu toe. Ook vindt u hier uitnodigingen voor samenkomsten in de toekomst!

 • Online kennis-werkplaats #2
  De kennis-werkplaatsen van onze Age Friendly Community gaan door in maart 2023. Dit zijn online sessies waarin uitwisseling en inspiratie centraal staan. Hierin leren projectleiders elkaar beter kennen en diepen thema’s uit. Wil je ook samen leren over duurzame borging, ouderenparticipatie of conflicten in samenwerking? Meld je dan aan!
 • Online kennis-werkplaats #1
  De eerste kennis-werkplaatsen van onze Age Friendly Community staan gepland in januari 2023. Dit zijn online sessies waarin uitwisseling en inspiratie centraal staan. Hierin leren projectleiders elkaar beter kennen en diepen thema’s uit. Wil je ook samen leren over duurzame borging, ouderenparticipatie of conflicten in samenwerking? Meld je dan aan! Aanmelden voor alle drie de […]
 • Strategie ochtend
  In deze sessie willen we graag samen strategische plannen maken voor het samen leren en verder ontwikkelen van de beweging van Age Friendly Communities. Output van de ochtend is in ieder geval een plan voor de komende anderhalf jaar.
 • Creatieve samenkomst
  Wat een dag! Op 19 september 2022 bezochten maar liefst 60 betrokkenen de eerste fysieke bijeenkomst van Age Friendly Community. In interactieve werksessies werd samen geleerd over participatie van ouderen in lokale netwerken. In de middag werd in creatieve werksessies samen geleerd door het maken van podcasts, tableaux vivants en empathy mapping. Via deze methoden was er ruimte voor inhoudelijke verdieping en uitwisseling. Een kleine impressie van deze waardevolle dag!
 • Dynamische Zomersessies
  In juli 2022 organiseren we een aantal (online) sessies waarin uitwisseling en inspiratie centraal staan. Hierin leren we elkaar beter kennen, diepen we thema’s uit en vormen jullie de basis voor het vervolg van de leergemeenschap. We borduren verder op de resultaten van de sessies met actieonderzoekers en de kick-off. We organiseren voor verschillende doelgroepen […]
 • Sessies actieonderzoekers
  Begin juni 2022 spraken we met diverse groepen actieonderzoekers over hun perspectief op de lokale netwerken samenhangende ouderenzorg. De actieonderzoekers faciliteerden in totaal zo’n 25 van de 110 netwerken, met een diversiteit aan thema’s die centraal stonden. Een verslag van de bijeenkomsten volgt nog!
 • Kick-off
  Op van 27 juni 15.30-17.00 uur ontmoeten alle betrokkenen van de 110 regionale netwerken elkaar online.

Blog op WordPress.com.